Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowa chermoula (marynata)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
300 g
Składniki
-
60 g nasion kminu rzymskiego
-
30 g nasion kolendry
-
1 cytryna ekologiczna
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
2 ząbki czosnku
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
10 g kolendry, świeżej
-
150 g oliwy z oliwek
-
2 łyżeczki białego octu winnego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
622.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
2458.3 kJ /
587.6 kcal
Tłuszcz
56.6 g
Błonnik
9.1 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
21.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Marynata miodowa z chili
15 min
Marynata rozmarynowa
5 min
Marynata jogurtowa z curry do kurczaka
5 min
Winegret w stylu azjatyckim
10 min
Marynata z musztardą i curry
15 min
Marynata grillowa
10 min
Marynata barbecue
15 min
Marynata tandoori
10 min
Marynata ziołowa
10 min
Marynata orientalna
15 min
Marynata winna
15 min
Marynata teriyaki
15 min